پمپ دنده ای یک نوع پمپ هیدرولیکی است که دلیل قدرت مکش بالا به پمپ خودمکش معروف است و از این رو قادر است تا انواع سیالات را با ویسکوزیته پایین، متوسط و بالا به قسمتهای مختلف پمپاژ کند. پمپ دنده ای را از گروه پمپ جابجایی مثبت میدانند که در هر بار چرخش و با استفاده از چرخ دهندههایی روی آن قرار دارد، مقدار سیال از پیش تعریف شده را به جابه جا میکند. بعضی از پمپها هستند که وقتی شما آنها را میشنوید، حتماً تعجب خواهید کرد. البته اگر با پمپها و انواع آنها آشنا نباشید، یک چیز طبیعی است؛ اما برای اهل فن، یک دستگاه کاملاً عادی و مانند بقیه خواهد بود. پمپ دنده ای یکی از همین نمونهها است. بارها شده است که بسیاری از مشتریانی که به قصد خرید پمپ دنده ای وارد فروشگاه لوازم تأسیساتی میشوند، از فروشنده و مسئول آنجا میپرسند که آیا واقعاً چنین پمپی وجود دارد و ویژگی و مزیتهای آن نسبت به بقیه چیست؟ اگر واقعاً به دنبال این هستید که با پمپ دنده ای آشنا شوید و اطلاعات خود را در خصوص این دستگاه افزایش دهید، توصیه میکنیم که حتماً ادامه مطلب زیر را مطالعه کنید. برای خرید پمپ دنده ای و یا اطلاع از قیمت پمپ دنده ای با مشاوران ما در شرکت پایا گسترش تماس بگیرید. شرکت پایا گسترش نمایندگی فروش پمپ دنده ای داخلی، خارجی، هیدرولیک، تهران تولید و ایران تولید در تهران و شهرستان ها می باشد.
برای خرید پمپ دنده ای و یا دریافت کاتالوگ و لیست قیمت پمپ دنده ای با کارشناسان ما در شرکت پایا گسترش خورشید تابان تماس بگیرید.
برند های معروف پمپ دنده ای
پمپ دنده ای چگونه کار میکند؟
حتماً دستگاههای آسیابهای آبی را چه به صورت مستقیم یا از طریق تلویزیون مشاهده کردهاید. در این دستگاه، پروانهای وجود دارد که به صورت مداوم با استفاده از نیروی مرکزی و آب می چرخد و باعث انتقال آن به دیگر بخش یا حرکت سیال در بخش میشود. پمپ دنده ای هم به همین صورت است. در داخل این دستگاه، چرخ دندههایی وجود دارد که باعث حرکت سیال شده و از این رو میتواند در مکانهایی که سیالات ثابتی وجود دارد و حرکت آنها بیشتر از همه مورد است، مورد استفاده قرار بگیرد. شما می توانید پس از سفارش محصول خود به نمایندگی تهران، آن را در اقصی نقاط ایران از جمله استان ها و شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، گلستان، گرگان، مازندران، ساری، رشت، گیلان، خراسان، خوزستان، اهواز، آبادان، کرمان، یزد، همدان، کرج، قم، کرمانشاه، ارومیه، اردبیل، بندرعباس، اراک، زنجان، قزوین، ارومیه، لرستان، خرم آباد، کردستان، سنندج، زاهدان، بوشهر، بیرجند و یاسوج تحویل بگیرید.
دو چرخ دنده در این پمپ وجود دارد: یکی هرزگرد و دیگری محرک که در هنگام فعالیت دستگاه، هر دو با هم میچرخند. سپس این دندههای درگیر شده، حرکت دریچههای ورودی و خروجی را تنظیم میکنند. در هنگامی که دو چرخ دنده در لبه ورودی قرار میگیرد، در واقع باز شدهاند و سیال به داخل فضای بین آن دو وارد میشود. سپس سیال همراه با گردش دستگاه می چرخد تا به قسمت خروجی برسد و سیال را به بیرون هدایت کند.
انواع پمپ چرخ دنده کدام است؟
پنج نوع پمپ دنده ای در بازار وجود دارد که شامل:
- پمپ دنده ای داخلی
- پمپ دنده ای خارجی
- پمپ گوشوارهای
- پمپ پیچی
- پمپ ژیروتور
دو نوع پمپ دنده ای داخلی و خارجی بیشتر از بقیه شناختهتر شده هستند و مورد استفاده قرار میگیرند.
پمپ دنده ای داخلی
از این پمپ برای پمپاژ و انتقال سیالات رقیق مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوان سیالات غلیظ را هم به خوبی با این نوع پمپ انتقال داد. این نوع پمپ دنده ای با توجه به ساختار خودمکشی که دارد، مناسب داخل یا خارج کردن مایع و سیال است و همچنین دارای قابلیت پمپاژ سیالات با ویسکوزیته پایین و بالا را دارد.
پمپ دنده ای داخلی چه مزایایی دارد؟
- دو عضو محرک داخلی دارد که نشان دهنده ساختار ساده آن است.
- در خروجی آن هیچ گونه نوسانی وجود ندارد.
- قابلیت استفاده و پمپاژ سیال با ویسکوزیته بسیار پایین یا بالا
- در هر دو جهت به خوبی عمل میکند.
- نیاز آنچنانی به NPSH ندارد.
- تعمیر و نگهداری آن بسیار ساده است.
- نصب سادهای دارد.
- دارای انعطاف پذیری بالایی در طراحی است.
- دارای قابلیت خودمکشی
- قابلیت خشک کار کردن
- قابل یک طرفه کردن سیال
- قابلیت ساخت با متریال های مختلف
معایب پمپ داخلی چیست؟
- در سرعت دورانی خود محدودیت دارد.
- فشار آن در حد کم یا متوسط است.
- بار زیادی در هنگام کار ایجاد میکند که میتواند آسیب رسان باشد.
- سرعت عملکرد آن خیلی بالا نیست.
کاربرد پمپ داخلی چیست؟
از این نوع پمپ برای پمپاژ و انتقال سیالات موارد زیر مورد استفاده میشود:
- حلال، روغنها و سیالات غلیظ
- انواع سوخت مانند بنزین، گازوئیل
- مواد با ویسکوزیته بالا
- ایزوسیانات و پلی یون
- مواد صنایع غذایی مانند شکلات
- مواد رزین و پلیمر
- در ماشین آلات راهسازی
- گلیون
- صابون و سورفاکانت
مواد به کار رفته در ساخت پمپ دنده ای داخلی
جنس بدنه پمپ از چدن یا فولاد ضد زنگ است. جنس چرخنده مانند بدنه از فولاد، فولاد ضد زنگ یا چدن است. بوش از جنس گرافیت، کربن، برنز، کاربید سیلیسیم، کاربید تنگستن، سرامیک در حالی که شافت آن از فولاد آلیاژی یا استنلس استیل است.
پمپ دنده ای خارجی
نوع دیگر پمپ دنده ای مورد مصرف از نوع خارجی است که در اینجا چرخ دندهها مانند چرخ دنده ساعت روی هم قرار میگیرند. پمپ دنده ای خارجی نسبت به نوع داخلی پرمصرفتر است.
مزایای پمپ خارجی چیست؟
- قیمت پایین
- طول عمر بالا
- کارکرد بالا
- قابلیت پمپاژ سیالات زیاد
- تعمیر آسان و سریع بدون نیاز به مواد مخصوص
- استفاده از متریال های مختلف در ساخت
معایب پمپ دنده ای خارجی چیست؟
- امکان ورود مواد و شیء خارجی وجود دارد که روی عملکرد صحیح چرخ دنده اثر منفی بسیاری زیادی میگذارد.
- امکان تماس یاتاقانها با سیال که در عملکرد صحیح ممکن است که باعث ایجاد مشکلاتی شود.
پمپ خارجی چه کاربردی دارد؟
از این نوع پمپ برای پمپاژ مواد زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
- روانکاوهای صنعتی و روغنهای داغ
- مواد شیمیایی
- روغنهای هیدرولیک
- مواد اسیدی و بازی
- انتقال حجم کم سیالات
- مواد غذایی مانند شکلات
جنس ساختارهای داخلی پمپ های دنده ای خارجی
جنس بدنه و چرخ دنده آن از چدن خاکستری، داکتیل، برنز و پلیمر است. همچنین از مواد استیل، برنزی و کربنی برای ساخت پوش استفاده میشود. جنس شفت از استیل، سرامیک یا فولاد است. اینکه حالا از چه نوع پمپ دنده ای استفاده کنید، بستگی به هدف و نوع استفاده شما دارد که باید از قبل آن را تعیین کنید.