پمپ آبیاری یکی از پرکاربردترین و پرفروش ترین پمپ های موجود در بازار است. کاربرد اصلی پمپ آبیاری استفاده از آن در زمین هاش کشاورزی و باغات است که با آوردن آب به سطح از چاه های بسیار عمیق به کمک کشاورزان می آید. از این نوع پمپ ها برای آبیاری قطره ای نیز استفاده می شود.

پمپ آبیاری

قبل از طراحی سیستم آبرسانی و  خود ، خرید پمپ آب را انجام ندهید ! بسیاری از مردم هر سال میزان زیادی پول از دست می‌دهند، زیرا قبل از طراحی سیستم آبرسانی، پمپ آبیاری می‌خرند و بعد متوجه می‌شوند که اندازه و نوع پمپ آبیاری مناسب نیست. هرساله صدها ایمیل با این مضمون دریافت می‌کنم و اکثر آنها امیدوارند من بتوانم برای مشکلاشان جادو کنم. جادویی در کار نیست. پس اول طراحی سیستم آبرسانی را انجام دهید، سپس اقدام به خرید پمپ آبیاری نمایید.

لیبل پمپ‌ها

گاهی برچسب روی بسته‌های بسیاری از پمپ‌های آب گمراه ‌کننده هستند. اغلب روی بسته پمپ‌ها چیزی مشابه “20 GPM، 55 PSI” یا “20 GPM، 127 feet of lift” نوشته می‌شود. در بیشتر موارد متوجه شده‌ام که کلمه “یا” هم باید اضافه شود. منظور انها 20 GPM یا 55 PSI است. عملکرد پمپی که 20 GPM در55 PSI تولید می‌کند با پمپی که 20 GPM یا 55 PSI تولید می‌کند از زمین تا آسمان تفاوت دارد.

بیایید این موضوع را در مورد یک ماشین در نظر بگیریم. فرض کنید عملکرد یک ماشین “5 مسافر، ۱۲۰ کیومتر در ساعت” باشد، اگر متوجه شوید منظور این است که سرعت با یک مسافر 120 کیلومتر در ساعت است اما با ۵ مسافر سرعت به ۴۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد ناامید نمی‌شدید اکثر برچسب‌های روی بسته‌بندی پمپ‌های آب نیز دقیقا همینطور است. این مسئله مهمی بود که می‌خواستم از همان مراحل ابتدایی به شما هشدار بدهم. حواستان به حروف‌چینی در برچسب‌ها باشد!

اسامی پمپ‌های آبیاری

تعدادی از کاتالوگ‌ها، وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌ها، پمپ‌هایی را به فروش می‌رسانند که به آنها پمپ آبیاری می‌گویند. که معمولا پمپ‌های کوچک و ارزان قیمتی هم هستند. هدفم از آوردن نام این پمپ‌ها فقط هشدار دادن است؛ پمپ‌های زیادی را دیده‌ام که تحت نام “پمپ آبیاری” به فروش می‌رسند، درحالی که فقط برای یک سیستم آبیاری بارانی معمولی با آبپاش چندگانه مناسبند.

اکثر این پمپ‌ها یک سر آبپاش کوچک بر روی شلنگ اصلی دارند، اما در واقع سیستم آبپاش برای آبیاری ندارند. معمولا پمپ‌هایی که برای سیستم‌ های آبیاری بارانی مناسب هستند، تحت عنوان “پمپ آب فشار بالا” عرضه می‌شوند.

انواع پمپ آبیاری

پمپ‌هایی که معمولا برای آبیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند، بر اساس طراحی خود پمپ دسته‌بندی می‌شوند. ما در این مقاله فقط پمپ‌های برقی را مورد نظر داریم. گرچه اکثر اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شد در مورد پمپ‌های سوختی نیز صدق می‌کند، اما فرمول های این دو پمپ یکی نیست! برای محاسبه اندازه و جریان پمپ‌های سوختی، باید از فرمول‌های مختلفی استفاده کنید. اگر پمپ موتوری (گازی، دیزلی، پروپان و غیره) دارید، باید با تولیدکننده پمپ تماس بگیرید و یک کپی از منحنی عملکرد پمپ را درخواست کنید. به عنوان یک قاعده کلی، پمپ های سوختی، نسبت به پمپ‌های برقی، به اسب بخار بیشتری نیاز دارند. شما می توانید پس از سفارش محصول خود به نمایندگی تهران، آن را در اقصی نقاط ایران از جمله استان ها و شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، گلستان، گرگان، مازندران، ساری، رشت، گیلان، خراسان، خوزستان، اهواز، آبادان، کرمان، یزد، همدان، کرج، قم، کرمانشاه، ارومیه، اردبیل، بندرعباس، اراک، زنجان، قزوین، ارومیه، لرستان، خرم آباد، کردستان، سنندج، زاهدان، بوشهر، بیرجند و یاسوج تحویل بگیرید.

 

دیگر محصولات