مشعل گازی یکی مهم‌ترین و پایه‌ترین ابزار در موتورخانه ها است. درواقع، موتورخانه بدون مشعل گازی یا هر نوع دیگر آن، هیچ‌گونه کاربردی برای تولید گرما نخواهد داشت. مشعل‌ها انواع مختلفی دارند که مشعل گازی که به آن مشعل گازسوز هم می‌گویند، بیشتر از بقیه در ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مشعل گازی وسیله‌ای است که وظیفه تولید انرژی گرمایی را از طریق شعله دارد. این شعله با ترکیب هوا و سوخت (در اینجا گاز) و در نهایت جرقه‌ایجاد می‌شود. سپس انرژی حاصل شده از این احتراق را به دیگ و دیگر بخش‌ها برای شروع فعالیت موتورخانه هدایت می‌کند.

طرز کار کلی مشعل چگونه است؟

روش کلی کارکرد تمامی نوع مشعل‌ها یکسان است. در مشعل گازی که سوخت اصلی آن همان گاز است، با استفاده از لوله‌ها به بخش مخزن آن وارد شده و با هوا ترکیب می‌شود. ترکیب این دو جرقه‌ای را ایجاد کرده و این جرقه باعث به وجود آمدن شعله می‌شود. شعله دارای انرژی گرمایی است که به محل مورد نظر برای گرم کردن و فعالیت دستگاه به ویژه بویلرها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مشعل گازی چیست؟

مشعل گازی یا مشعل گازسوز، یکی از پرکاربردترین نوع مشعل‌ها برای تأمین انرژی گرمایی لازم بویلرها به منظور گرم کردن واحدهای ساختمان است. سوخت این نوع مشعل‌ها، گاز طبیعی شهر است که در ترکیب با هوا و ایجاد جرقه، شعله تولید شده و انرژی به دست آمده از آن برای مراحل بعدی استفاده می‌شود.

مشعل گازی چگونه کار می‌کند؟

کارکرد صحیح این نوع مشعل کمی شرایط خاص دارد. ابتدا گاز طبیعی از یک فیلتر عبور می‌کند. در این فیلتر با هوای موجود ترکیب می‌شود. حالا در این نقطه اگر از مقدار تعیین شده کمتر باشد یا دبی سوخت همسان با مقدار استاندارد نباشد، با استفاده از سنسورهای قرار داده در مسیر، مشعل توسط رله کنترلی خاموش می‌شود. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ترکیب هوا و سوخت با استفاده از یک جرقه یا شعله شمعک در مسیر خروجی محترق می‌شود.

البته مسئله به همین‌جا ختم نمی‌شود. شعله به وجود آمده با یکنواخت و پایدار شود که با استفاده از یک شعله پخش کن در سرخروجی انجام داده می‌شود. برای کنترل فرآیند هم از سنسور میله یونیزاسیون استفاده می‌شود. در نهایت، با ایجاد جریان الکتریکی به وجود آمده، رله فعالیت خود را در طی تمامی مراحل ادامه خواهد داد. در صورت هرگونه غیرقابل پیش بینی شده، رله به صورت خودکار و خیلی سریع خاموش می‌شود که باید به این موضوع در سریع‌ترین زمان ممکن رسیدگی شود.

مشعل گازی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

چه مشعل گازی و چه انواع دیگر آن باید از اجزای عمومی و اختصاصی خاص خود تشکیل شوند. البته به هرحال تفاوت آنچنانی در ساختار کلی آن‌ها وجود ندارد و بیشتر این نوع سوخت بر اساس شرایط است که کاربرد آن را تعیین می‌کند. در مشعل گازی که سه مرحله ورود سوخت، ترکیب با هوا و جرقه و ایجاد شعله تشکیل می‌شود، باید اجزای هوا رسانی، سوخت رسانی، جرقه زن و کنترلی مشعل را داشته باشد. البته اگر بخواهیم چندین قطعه اصلی را به کار ببریم، موارد زیر را شامل می‌شود:

  • شیر قطع کننده
  • فیلتر
  • شیربرقی
  • ترانس جرقه
  • الکترود جرقه
  • شعله بین
  • رله کنترلی
  • پرشر سوئیچ
  • پرشرسوئیچ هوا
  • فن
  • الکتروموتور
  • دمپر
  • شعله پخش کن
  • نشت یاب
  • صفحه چرخش

انتخاب و خرید مشعل مناسب

خرید مشعل گازی با اینکه بیشترین کاربرد را در ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی و اداری دارد؛ اما به هرحال باید نکاتی را در خرید انواع در نظر گرفت. مشعل‌های گازی به دو دسته اتمسفریک و دمنده تقسیم می‌شود. مشعل‌های اتمسفریک با ظرفیت 150000 بیشترین استفاده را  در پکیج‌های دیواری و زمینی دارد. بقیه مشعل‌ها از نوع دمنده هستند که فن دار بوده و بیشترین استفاده را نسبت به نوع قبلی دارد.

به هرحال، در خرید مشعل گازی به غیر از اینکه شما باید نوع مورد نظر خود را در همان اول تعیین کنید، باید نکات زیر را تعیین کنید:

  • ابتدا باید دستگاه مورد نظر برای نصب روی آن مشخص شود؛
  • نوع کوره و جنس مورد نظر تعیین شود. درواقع، برای هر کوره باید یک مشعل خاصی به کار به کار گرفته شود؛
  • ظرفیت بویلر و همچنین ارتفاع از سطح دریا شهر را باید مشخص شود؛
  • مصرف سوخت باید بر اساس تعداد نفرات ساکن تعیین شود؛

هر مشعلی دارای ویژگی‌های مخصوص به خود است که تمامی آن‌ها در کاتالوگ نوشته شده است. خرید مشعل گازسوز کاملاً تخصصی است. شما باید بر اساس میزان مصرف و نوع کاربرد و همچنین دیگ مورد نظر برای نصب بهترین نوع را انتخاب کنید. تمامی موارد بالا باید با هم ترکیب و در نظر گرفته شوند. در هنگام تماس با شرکت، کارشناس بر اساس دریافت اطلاعات لازم بالا، بهترین نوع را برای شما انتخاب کند. از طرفی دیگر، نصب مشعل‌ها هم بسیار تخصصی و حساس است که به دست یک فرد متخصص انجام شود. یک اشتباه کوچک چه در نصب و چه در تعمیر می‌تواند باعث آسیب به خود مشعل و حتی دیگر دستگاه‌های مرتبط شود. مشعل خراب شود یعنی امکان گرم کردن آب وجود ندارد.

سفارش مشعل گازی

برای سفارش مشعل گازی باید اول از همه هدف و نیاز خود را مشخص کنید. اینکه دقیقاً مشعل قرار است که روی چه چیزی نصب شود؛ همچنین میزان مصرف شما و پیک ساعتی آن کی است. سپس با شرکت تماس بگیرید. با هر تماس کارشناس به مشاوره رایگان شما می‌پردازد و سپس بعد از مشاوره، کارشناس برای بازدید و بررسی به آدرس مورد نظر مراجعه می‌کند. در صورتی که همه چیز بر اساس شرایط مناسب بود، مراحل نصب آغاز می‌شود. مشعل‌های گازی بر اساس مشخصات نوشته شده در کاتالوگ آن‌ها قیمت متفاوتی دارند. قیمت دقیق و هزینه نصب پس از بررسی دقیق کارشناس باتجربه مشخص می‌شود.